Genel internet hız testi nasıl yapılır?

Son zamanlarda insanlar artık hemen hemen her şeyini teknolojiyi kullanarak yapmaktadır ve bu teknolojilerin kullanılması için teknolojik cihazların genellikle internete ihtiyacı vardır. Dolayısıyla internet, teknoloji kullanıcıları için çok önemli bir yere sahiptir. Kullanıcılar için internet vazgeçilmez bir şey haline gelmiştir. Ancak kullanıcıların en çok muzdarip olduğu konu internetlerinin hızının yavaş olmasıdır. Eğer sizde bu problemi yaşıyorsanız veya internetizinin hızlı olup olmadığını merak ediyorsanız cihazınızdan internet hız testi yapmalısınız. İnternet hız testi için dikkat edilmesi gerekenler En iyi internet hız testi yapmak için bir çok yöntem mevcuttur.

Zaten çoğunlukla, internet sağlayıcılar hız testi sitelerine sahiptirler. Ancak bu siteler kendilerini daha iyi göstermek adına internetinizin gerçek hızını göstermeyebilirler. Bu yüzden daha doğru sonuçlar alabilmek için internet dağıtım firmalarına ait olmayan popüler hız testi sitelerinde internet hız testi yapmalısınız. İnternet hız testini başlatmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Öncelikle eğer en iyi sonucu elde etmek istiyorsanız kablolu bağlantı yapmalısınız. Ancak siz sürekli wifi ile bağlantı yapıyorsanız hız testi yapmadan önce wifi ile bağlantı yapmanız sizin için daha doğru olacaktır. Eğer sadece bir cihazınızdaki internet hızını ölçmek istiyorsanız internetinize wifi ile bağlanan diğer cihazların bağlantısını sonlandırın. Böylece daha hızlı bir internetiniz olacağı için internet hızınız daha yüksek olacaktır.

Ayrıca internet hız testini yaparken cihazınızdan bir şeyler indirmediğinizden emin olun çünkü bu işlem internet hızınızı düşürecektir. Böylece en sağlıklı şekilde internet sağlayıcınızın size sağladığı internet hızının kalitesini en doğru şekilde test edebilirsiniz. Mobil cihazlar için internet hız testi Günümüzde internet bilgisayarlardan daha çok cep telefonlarında kullanılmaktadır. Bu yüzden internet hız testi bilgisayarlardan daha çok cep telefonlarında yapılması gerekir. Reklamlara bakıldığı zaman operatörlerin internet hızlarının yüksekliğini ön plana çıkarttığını görürüz.

Çünkü mobil internet hızı, cep telefonlarının artık bir bilgisayardan daha kullanışlı ve bilgisayarın yaptığı her işi yapması sebeplerinden dolayı kullanıcılar için daha önemli bir hale gelmiştir. Mobil internet hızının yüksek olması bu sebeplerden dolayı kullanıcılar için önemli bir hal almıştır. Operatörler bazen size belirttiği kalitede internet hızı sağlamaz ve siz mobil internet hız testi yapmazsanız bunun farkına varmazsınız. Bu yüzden mobil kullanıcılar son zamanlarda çokça telefonları için internet hız testi yapmaktadırlar.

Mobil internet hızınızı herhangi bir proğram kullanmadan birçok siteden yapabilirsiniz. Hız testini yaptıktan sonra eğer bağlantınızın hızından memnun değilseniz bir kaç değişiklik yaparak hızınızı arttırabilirsiniz.Mobil cihazlarınız için en yavaş bağlantı Gprs’tir. Mobil cihazınızın bağlantı hızını 3G ye alarak hızınızı yükseltebilirsiniz. Ancak 4G hizmeti mobil cihazlarda 3G den daha hızlı internet bağlantısı sağlamaktadır. Şu anda mobil cihazlara en hızlı internet sağlayan hizmet ise 4.5 G olarak bilinen LTE bağlantısıdır. Mobil cihazınızın internet hızını 300 mb/sn kadar yükseltebilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Solve : *
18 ⁄ 6 =