http to https

.Htaccess ile HTTPS Yönlendirmesi Nasıl Yapılır?

.Htaccess ile HTTPS Yönlendirmesi Nasıl Yapılır?

HTTPS ( HyperText Aktarım Protokolü Güvenliği), kullanıcıların bilgisayarları ile web sitesi arasında aktarılan verilen bütünlüğünü ve gizliliğini koruyan iletişim protokolüdür. Web sitelerinin güvenli olması ve seo açısından sağlıklı bir yol izleyebilmesi için SSL sertifikasına ihtiyacınız olacaktır. Son zamanlarda yapılan duyurularda HTTP kullanan web sitelerine artık giriş olmayacağını, sadece HTTPS protokolüne sahip sitelerin barındıralacağı belirtilmiştir. Burada ki ana sebep, bütün web sitelerinin güvenli bir protokol ile internet kullanıcılarına hizmet vermesini sağlamaktır. SSL sertifikası satın aldıktan sonra ve kurulum işlemleri tamamlandıktan sonra HTTPS protokolü yazılımınıza bağlı olarak aktif olmayabilir.

Bunun ana sebebi HTTP olarak kullanmış olduğunuz yazılımda yönlendirme işlemlerini tamamlamadığınız için HTTPS olarak web sitesi açılamıyor olabilir. Kolay bir şekilde yönlendirme işlemlerini tamamlamak için aşağıdaki adımları takip etmenizi öneririz.

FTP ile web hosting hesabınıza erişim yaptıktan sonra .htaccess dosyasını indirip Notepad++ aracılığı ile içerisine aşağıdaki kodu ekleyiniz.

RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

ekleme yaptıktan sonra kayıt edip FTP adresinizde üzerine yazdıktan sonra düzelecektir.

htacces - blog.beyazdc.com
htacces – blog.beyazdc.com – netteyemek.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Solve : *
23 × 27 =